Thursday, March 15, 2007

Ill og Dårvid

Klokken var nesten 03.00 da Dårvid Likviditet og hans bror Ill Likvid kom sjanglende ut fra festlokalet. De hadde vært på den årlige resultatfremvisningen, noe som i motsetning til fjoråret var svært vellyket. Årsre Sultatet hadde vært svært god og alle som var tilstede hadde blitt kraftig beruset av henne. Da de hadde gått 60 meter dukket plutselig noe stort og brunt opp.
"Hva er det" mumlet Dårvid.
"Det ser kjent ut" svarte Ill. "Er det? JA! DUKK!!!!!!!!!!!"

I samme øyeblikk kom det to regnemaskingevær ut av mappeforflytteren og Ill kunne høre trykket av knappene sammtidig som kostnadskalkulene begynte å hvine gjennom luften.
Ill stupte ned i det første bosspannet han så og lukket lokket godt etter seg. Det var et spann av den gamle typen, rundt og av metall, ikke som de nye, store av plast.
"Nåja, jeg liker vel egentlig best det klassiske. Nam, rester av gamle tall. " Ill likte å snakke med seg selv. "Lurer på om de smaker godt", hvisket han til seg selv før han puttet et par i munnen.
Tja - de var OK, men langt i fra gode. Sannsynligvis var det ikke sikre tall, men gamle estimat, som selvfølgelig ikke er noe å samle på. Men, men, er man sulten må man nøye seg med det man finner.

Da Ill hadde spist ferdig begynte han å lure på om det var trygt å komme ut igjen, så han bestemte seg for å løfte forsiktig på lokket. Utenfor var det tomt og Ill klatret ut av bosspannet.
Men, hvor er Dårvid? Ill så seg fortvilt rundt. "De kan da ikke ha tatt ham med seg?"
Plutselig så han det: Dårvid lå på bakken gjennomhullet av kostnadskalkuler.
Ill begynte å skjelve. Hadde de drept Dårvid?????


Fortsettelse følger kanskje........................

2 comments:

Weinberg said...

Har det vært årsmøte i Rieber & Søn allerede, altså?

Muligens kan det også være en idé å kutte litt ned på BED030-lesingen i perioder. Les litt Kaufmann og Kaufmann som avløsning.

Kilder:
Kaufmann og Kaufmann og Kaufmann og Kaufmann (2007): Les Kaufmann og Kaufmann Bergen, Fagbokforlaget, 34 opplag.

Erlend K said...

Aahh.. *Skjelve*

Huff og huff.. For en thriller av en historie. Jeg sitrer av spenning i påvente av fortsettelsen... :-)